الثلاثاء، 30 نوفمبر 2010

طريقه عمل الساليزون سهل وبسيط



مقادير الساليزون
1 كوب دقيق -رشه ملح
1 كوب ماء
2 ملعقه فانليا
3 بيضات
2 ملعقه كبيره زبده صفراء
1 ملعقه كبيره زيت ذره


طريقة عمل الساليزون
1-نضع الماء والزبده والزيت والملح علي النار حتي قبل الغليان
2-نضع كوب الدقيق علي الماء الساخن ونقلب سريعا حتي تتكور
3-نتركها لتبرد
4-نخفق البيض بالفانليا ونضعه علي العجين قليلا قليلا  ونحن نقلب حتي تتشرب العجين بالبيض
5-نضع العجين في كيس الحلواني او ماكينه البيتيفور
6-نشكل الساليزون بالاشكال المرغوبه في صنية الفرن 
7-نسخن الفرن 10 دقائق قبل الخبز
8-يخبزمده ربع ساعه درجه حراره متوسطه حتي تمام النضج
9-تترك لتبرد تماما ثم يفتح الساليزون من ناحيه واحده ويحشي بالحشوات المختلفه
10-تقدم مع مشروبات و بالهنا والشفا

الكروسون سهل ولذيذ



طريقة عمل الكروسون سهل ولذيذ
المقادير:
العجينة:
6 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة ملح
2 كوب ماء ( حسب الحاجة)
نصف كوب زبده للعجن
4 ملعقة كبيرة سكر
4 ملعقة كبيرة حليب بودرة
4 ملعقة صغيرة خميرة فورية
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1كوب زبدة مقطعه شرائح رقيقه (تستخدم بعد فرد العجين) درجه حراره الثلاجه
الحشوة :
جبنة أو زعتر- مربى- شوكلاته- كريمه-لحم مفروم
-زيتون شرائح-تونه-اي حشوه حسب الرغبه


خليط التلميع:
1  صفار بيض
3 ملعقة كبيرة حليب
رشة صغيرة ملح + فانيليا


الطريقة:


تعجن المقادير والابقاء على زبد الفرد 
 تترك في مكان دافىء لمدة 2/1 ساعة حتى تختمر وترتاح العجينه
تفرد العجين وترص شرائح الزبد عليها وتقفل العجين من الجوانب حتي لا تخرج الزبده
تترك ترتاح في الثلاجه نصف ساعه ثم نفردها مره اخري وتطبق من الجوانب وتوضع في الثلاجه نصف ساعه 
تكرر الفرد والتطبيق 3-4 مرات وتترك ترتاح نصف ساعه بينهم 
 تقطع العجينة إلى 5 – 6 قطع متساويه بالسكين وتغطى 10 دقائق
تفرد كل قطعه على شكل مستطيل ويقطع بالسكين مثلثات متساوية مقلوبه(عكس بعضها)


تحشى كل قطعة بالحشوة المطلوبة : جبنة أو زعتر أو مربى أو شوكلاته كريم ....حتى انتهاء المقدار.
تلف كل قطعه باتجاه راس المثلث وتلف الاطراف لتأخذ شكل الكرواسون
تدهن بخليط التلميع ثم ترش بالسمسم أو حبة البركة (حسب الرغبة)
تخبر في درجة حرارة 200 ويحمر سطحها.
ملحوظه::: يفضل وضع اناء به ماء في الفرن اثناء الخبز ليحافظ علي طراوة الكرواسون

الأحد، 14 نوفمبر 2010

لسان بالخضراوات طبق مميز



المكونات 
• لسان مغسول جيدا .
• بهارات (ملح، فلفل، زعتر).
• فلفل رومي اخضر و أحمر. 
 شرائح بصل . 
•  حبهان.
•2 عود كرفس. 
• بصلة للسلق.
• سمن. 
الطريقة اللسان بالخضروات::
 اسلقي اللسان في إناء على النار

 اضيفي إليه حبهان وبصلة و كرفس.
بعد سلق اللسان يرفع من ماء السلق

 نقشر الجلد الخارجي منه وهو ساخن.
يترك ليبرد ثم يقطع شرائح

 ثم نحمر البصلة في طاسة بها قليل من الزيت أو السمن مع الفلفل الرومي
 تشوح شرائح اللسان المقطع حتى النضج مع الخضراوات تماماً
 وتضاف البهارات والملح..
ترص في طبق وتقدم 
وبالهنا والشفا 

مشويات العيد

المقادير
نصف كيلو لحم ضانى صغير(بيت الكلاوي)
نصف كيلو ريش ضانى
ربع كيلو كبدة شرائح
2 وحده كلاوى
قطع لية فى حجم البندقة
2 بصلة مفرومة فرما ناعما
معلقتين كبيرة عصير ليمون
ملح وفلفل

الطريقة :

تقطع الكلاوى نصفين وتغسل
تغسل اللحم والريش ثم تنقع فى البصل
المبشور ويدعك بالملح والفلفل وعصير الليمون
يترك الخليط منقوع لمدة ساعة
يشوى فى الشواية مدهونه بالزيت او على الفحم
عندما ما نري الدم  يظهر على سطح اللحمة
نقلب اللحمة على الناحية التانية
حتي يظهرالدم على اللحم من الجهه التانيه بعدها
تقلب اللحم حتي السوى لمدة دقائق
نرفع اللحم من على الشواية ونرصها في
طبق مفروش بالبقدونس 

كبده وكلاوى بالصوص


المقاديرالكبده::

* كيلو كبدة ضانى .
* عدد 2  وحدات كلاوى. 
* عدد 1 قلب .
* 5 فلفل اخضر حار او بارد .
* رأس ثوم مفرومة.
* ملح – فلفل.
* ربع كوب زيت نقي.


الطريقة

- نقطع الكبده والكلاوي والقلب شرائح رفيعة او مكعبات حسب الرغبه
- ثم نغسلها بالماء وتصفي في مصفاه
- ثم نسخن الزيت ونقلب شرائح القلب والكلاوي لحد ما تنزل مايتها وتشربها
- نضيف شرائح الكبدة إلي القلب والكلاوي ونقلب جيدا ثم نضيف الثوم و الملح و الفلفل والفلفل الأخضرثم نقلبهم مع بعض ونتركهم علي نار هادئة حتي  السوي مع اضافة القليل من الماء كلما احتاج ذلك
ويقدم مع طبق سلطه 

وبالهنا والشفا