الأحد، 14 نوفمبر 2010

مشويات العيد

المقادير
نصف كيلو لحم ضانى صغير(بيت الكلاوي)
نصف كيلو ريش ضانى
ربع كيلو كبدة شرائح
2 وحده كلاوى
قطع لية فى حجم البندقة
2 بصلة مفرومة فرما ناعما
معلقتين كبيرة عصير ليمون
ملح وفلفل

الطريقة :

تقطع الكلاوى نصفين وتغسل
تغسل اللحم والريش ثم تنقع فى البصل
المبشور ويدعك بالملح والفلفل وعصير الليمون
يترك الخليط منقوع لمدة ساعة
يشوى فى الشواية مدهونه بالزيت او على الفحم
عندما ما نري الدم  يظهر على سطح اللحمة
نقلب اللحمة على الناحية التانية
حتي يظهرالدم على اللحم من الجهه التانيه بعدها
تقلب اللحم حتي السوى لمدة دقائق
نرفع اللحم من على الشواية ونرصها في
طبق مفروش بالبقدونس 

0 التعليقات:

إرسال تعليق