مقادير الساليزون
1 كوب دقيق -رشه ملح
1 كوب ماء
2 ملعقه فانليا
3 بيضات
2 ملعقه كبيره زبده صفراء
1 ملعقه كبيره زيت ذره
طريقة عمل الساليزون
1-نضع الماء والزبده والزيت والملح علي النار حتي قبل الغليان
2-نضع كوب الدقيق علي الماء الساخن ونقلب سريعا حتي تتكور
3-نتركها لتبرد
4-نخفق البيض بالفانليا ونضعه علي العجين قليلا قليلا ونحن نقلب حتي تتشرب العجين بالبيض
5-نضع العجين في كيس الحلواني او ماكينه البيتيفور
6-نشكل الساليزون بالاشكال المرغوبه في صنية الفرن
7-نسخن الفرن 10 دقائق قبل الخبز
8-يخبزمده ربع ساعه درجه حراره متوسطه حتي تمام النضج
9-تترك لتبرد تماما ثم يفتح الساليزون من ناحيه واحده ويحشي بالحشوات المختلفه
10-تقدم مع مشروبات و بالهنا والشفا
2 التعليقات:
بموت فيه واوووووووووووو
طعمها رائع
إرسال تعليق