طريقة السنجارى للسمك الكبير الحجم بالصور
المقادير :
سمكة وزنها لا يقل عن كيلو (قارووس-وقار-دنيس-ماكريل)
كوب كبير عصير ليمون
1\2كوب زيت زيتون
راس ثوم ومفرومة
ملح فلفل اسود و زعتر وكمون وشطة حمراء حسب الرغبة
شرائح (طماطم-فلفل اخضر-بصل-جزر)
طريقةعمل السمك السنجاري :
تفتح السمكة من الظهر بطول السمكة وتنظف جيدا وتغسل بالدقيق والخل
نحشى قلب السمك بخلطة من الثوم المفروم والملح والكزبره والفلفل والكمون والزعتر وقليل من عصير اليمون ونضعها فى قالب فرن ونضع على وجة السمكة كوب عصير الليمون وزيت الزيتون ونغطى الصينية جيدا ونتركها بالثلاجة طوال الليل
نحشى قلب السمك بخلطة من الثوم المفروم والملح والكزبره والفلفل والكمون والزعتر وقليل من عصير اليمون ونضعها فى قالب فرن ونضع على وجة السمكة كوب عصير الليمون وزيت الزيتون ونغطى الصينية جيدا ونتركها بالثلاجة طوال الليل
نخرجها من الثلاجة
نفرد ورق فويل ونفرش علية شرائح ليمون ونضع عليها السمك بكل السوائل الموجودة عليها ونغلق ورق الفويل وتدخل لفرن ساخن حتى تنضج
ثم نفتح ورق الفويل حتى يتحمر وجة السمكة
تقدم وهى ساخنة مع سلطة خضراء وسلطة طحينة او سلطة حمص
مع خبز بلدى او ارز اصفر
و بالهنا والشفاء
نفرد ورق فويل ونفرش علية شرائح ليمون ونضع عليها السمك بكل السوائل الموجودة عليها ونغلق ورق الفويل وتدخل لفرن ساخن حتى تنضج
ثم نفتح ورق الفويل حتى يتحمر وجة السمكة
تقدم وهى ساخنة مع سلطة خضراء وسلطة طحينة او سلطة حمص
مع خبز بلدى او ارز اصفر
و بالهنا والشفاء
وننتظر تعليقاتكم اذا أعجبكم الموضوع
5 التعليقات:
الله ينور
ممممممممممممم طيبة
لذذذيذة
يسلمووووو كثير حلو لذيييييييييييذ
اللة ينور جميل جدا
إرسال تعليق